Interaksjonsdesigner

Interaksjonsdesigner

Ser du etter en jobb med mening og læring?

Når tenkte du sist på forsikring?

De fleste av oss vil svare “eeeeh… “ på det spørsmålet. Forsikring er noe som ligger der i bakgrunnen, lett å glemme. Men, plutselig! Så er det en meter vann i kjelleren. Eller ferieturen fikk et uventet avbrudd. Og så blir forsikring noe av det man tenker aller mest på.

Akkurat da er det viktig at websidene, appene, og tjenestene til forsikringsselskapet er brukervennlige. At den gang du kjøpte forsikringen forstod du akkurat hva du kjøpte, og hvorfor du trengte det. At når ulykken først er ute, så får du akkurat den hjelpen du forventet, med et minimum av bryderi.

Og for å sørge for det trenger vi i SpareBank 1 Forsikring flere interaksjonsdesignere.

Hva går jobben ut på?
Intervjue folk, komme opp med ideer til hvordan møte behovene deres, lage skjermskisser av ideene, utforme prototyper, gjennomføre brukertester, og underveis sørge for at løsningen du jobber med er så enkel, brukervennlig og elegant som mulig. I samarbeid med andre designere, forretningsfolk, og utviklere. Med andre ord: det samme som de fleste andre stillinger som “Interaksjonsdesigner” eller “UX designer”.

Hva gjør denne jobben annerledes?
For det første vil du jobbe in-house i et stort og godt etablert designteam. Du kommer til dekket bord: workshoplokaler og brukertestlab, god hardware og software. Og et team og et miljø med dedikert tid til, og god kultur for, feedback, deling og læring.

For det andre vil du jobbe med interessante og samfunnskritiske tjenester. Vi i SpareBank 1 Forsikring hjelper kundene til SpareBank 1-bankene, og nær en million LO-medlemmer, å sikre seg, sitt, og sine mot det uforutsette. Det forplikter. Oslo ligger også foran Silicon Valley når det gjelder å bruke ny teknologi til bank- og forsikringstjenester for folk flest. Det gir oss brukersentrerte designere stadig mer spennende arbeidsoppgaver.

Hvem bør søke?
Vi ser etter nye kolleger som er motivert til å jobbe med design for forsikring og pensjon. Er nysgjerrig, holder seg faglig oppdatert og har mastergrad i interaksjonsdesign eller nærliggende fag.

Til denne stillingen ser vi etter deg som kan mye i teorien, og har prøvd en del av det i praksis. Du vet hvordan og hvorfor gjennomføre brukertester, intervjue brukere, og om hvilke egenskaper som gjør at noe er “brukervennlig”. Du er vant til å jobbe visuelt, kan skissere skjermbilder, på serviett så vel som på skjerm, og har en mening om når man bør bruke radioknapper kontra avkrysningsbokser. Du kan beskrive bruksscenarier. Du bryr deg om sluttbrukeren, og vil gjerne inspirere andre til også å bry seg om sluttbrukeren. Og du er nysgjerrig på å lære mer, bli dyktigere, og tror ikke at du noen gang vil være “utlært”.

Vi tilbyr
•Det du trenger for å leve: Lønn (så klart), gode pensjons- og forsikringsordninger, lån og kontoer til ansattbetingelser hos SpareBank 1 Østlandet, og en kultur som tar hensyn til at folk har familie og fritidsinteresser.

•Det du trenger for å jobbe: Testlab, workshoplokaler, metode- og verktøyfrihet, Mac, et designsystem å lene seg på, folk å sparre med, foredrag, kurs og konferanser, og mulighet til å forme prosjektet før briefen skrives såvel som å følge det ut døra.

Ved spørsmål kontakt teamleder Alexander Lie på telefon 918 11 979.

Søknadsfrist 31. mai 2018

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *