Vil du være med å bygge fremtidens HR i SpareBank 1?

Vil du være med å bygge fremtidens HR i SpareBank 1?

Vi søker tre nye kollegaer!

SpareBank 1 Forsikring har svært ambisiøse mål og ser at stadig raskere utviklingstakt er kritisk for å lykkes i en digital verden. Vår kraftfulle satsing på HR-området fremover vil være et viktig virkemiddel for å nå våre strategiske mål om å være en endringsdyktig, kompetent og samhandlende organisasjon, som har vilje og evne til innovasjon og fornyelse.

Men – vi klarer det ikke uten hjelp, og derfor ønsker vi nå å forsterke teamet med 3 dyktige medarbeidere. Vil DU være med på den spennende reisen å bygge et enda sterkere, mer moderne og utviklingsorientert HR? Er du dessuten nysgjerrig, lydhør for organisasjonens behov, har en solid faglig bakgrunn fra både operativ og strategisk HR, så vil vi gjerne ha en prat med deg!

Seniorrådgiver HR – med hovedfokus på ARBEIDSGIVEROMRÅDET
Her vil de viktigste oppgavene være:
• Rådgivning til ledere og kvalitetssikring av personalsaker, herunder omstillingsprosesser, konflikter, avvikling og sykefravær
• Faglig ansvarlig for planlegging og gjennomføring av omstillingsprosesser
• Pådriver og rådgiver for videreutvikling av policies og rutiner, slik at vi ivaretar våre forpliktelser som arbeidsgiver
• Oppfølging av utviklingen innenfor definerte områder, som årsverksutvikling og sykefravær.
• Bidra til å bygge HR som et sentralt og drivende kompetansesenter i organisasjonen

Vi ser etter deg som har master eller lignende innen relevante fag, kombinert med minst 7-10 års erfaring fra både operativ og strategisk HR-arbeid, i en stor og/eller kompleks organisasjon. Du er trygg på lovverket og har utstrakt erfaring fra alle deler av arbeidsgiverområdet og har hatt selvstendig ansvar for både vanskelige og komplekse personalsaker og omstillingsprosesser. Vi ønsker at kundeorientering og en sterk forretningsforståelse er naturlig for deg, slik at du kan bidra proaktivt til vår videre utvikling. Du vil være en del av et faglig sterkt team, så gode kommunikasjons- og samarbeidsevner er viktig for oss.

Rådgiver / seniorrådgiver HR – med hovedfokus på REKRUTTERING
Her vil de viktigste oppgavene være:
• Utvikle og gjennomføre HR-initiativ som forsterker alle ledd i Kandidatreisen.
• Være pådriver i å synliggjøre oss som en attraktiv arbeidsgiver
• Utvikle nye relevante rekrutteringskanaler og etablere et godt nettverk for samarbeidspartnere innen search
• Være en profesjonell rådgiver for ledere innen rekrutteringsområdet
• Planlegge og gjennomføre rekrutteringsprosesser
• Bidra til å bygge HR som et sentralt og drivende kompetansesenter i organisasjonen

Vi ser etter deg som har master eller lignende innen relevante fag, kombinert med minst 5 års erfaring fra både operativ og strategisk HR-arbeid, i en større organisasjon. Du har solid erfaring med employer branding og rekruttering til stillinger innen ulike fagområder og på flere nivåer. Du er vant til å bruke tester i rekrutteringsprosesser. Forretnings-forståelse, kundeorientering og evnen til å bygge sterke relasjoner er sentralt for å lykkes i denne rollen. Du vil være en del av et rekrutteringsteam, så det er viktig for oss at du er en lagbygger som liker å jobbe i team og gjøre andre gode.

Rådgiver / seniorrådgiver HR – med hovedfokus på LØNN OG BETINGELSER
Her vil de viktigste oppgavene være:
• Strategisk videreutvikling av belønningsområdet, for å sikre at vi er en attraktiv og moderne arbeidsgiver
• Pådriver for utvikling og implementering av relevante verktøy og metoder, samt opplæringsansvar for disse
• Faglig ansvar for avtaleverk, forhandlinger av tariffavtaler, samt analyse og rapportering av ulike HR-data
• Støtte ledere innen belønningsområdet og andre nærliggende HR-områder
• Bidra til å bygge HR som et sentralt og drivende kompetansesenter i organisasjonen

Vi ser etter deg som har master eller lignende innen relevante fag, kombinert med 7-10 års erfaring fra både operativ og strategisk HR-arbeid, fra en stor og/eller kompleks organisasjon. Du har mangeårig erfaring med forvaltning og utvikling av lønnspolitikk og ansattgoder. Du har gjennomført mange lønnsprosesser og forhandlinger samt har erfaring med klassifisering av stillingsnivåer. Hvis du i tillegg er opptatt av prosessforbedring og ny teknologi for å profesjonalisere og styrke leveranser fra HR-området blir vi ekstra begeistret. Forretningsforståelse, analytiske evner og tro på samarbeid er andre sentrale egenskaper for å lykkes i denne rollen.

Vi kan tilby:
• En utfordrende og spennende arbeidshverdag, i et godt arbeidsmiljø
• Gode muligheter for faglig og personlig utvikling
• Konkurransedyktige betingelser, inkl ansattbetingelser innen bank og forsikring
• Moderne lokaler sentralt i Oslo
• Kaffebar, treningsrom, diverse idrettslag og mange sosiale aktiviteter mm.

Ved spørsmål om stilling ARBEIDSGIVEROMRÅDET og LØNN OG BETINGELSER ta kontakt direktør for HR Arbeidsgiver Kjersti Jargvoll på telefon 95 70 67 78. Ved spørsmål om stilling REKRUTTERING ta kontakt med direktør for HR Utvikling Caroline Horn på telefon 95 96 44 11.

Søknadsfrist er 15. august 2018

SØK STILLING HER:

Seniorrådgiver HR – med hovedfokus på ARBEIDSGIVEROMRÅDET

 

Rådgiver / seniorrådgiver HR – med hovedfokus på REKRUTTERING

 

Rådgiver / seniorrådgiver HR – med hovedfokus på LØNN OG BETINGELSER

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *